Brush coating

Brush Coatings

Bij het renoveren van aangetaste leidingen en buizen door corrosie, slijtage of schade, is brushcoating een handige techniek. Met brushcoating wordt een laag epoxyhars aangebracht aan de binnenkant van de buis met een speciale borstel of spray.

De eerste stap van deze methode omvat het grondig reinigen en voorbereiden van de beschadigde buis, waarbij verstoppingen en oneffenheden worden verwijderd met behulp van hogedruk waterstralen of een freesmachine.

Daarna wordt de epoxyhars gemengd en gelijkmatig aangebracht op de binnenkant van de buis met een speciale borstel of spray. Dit creëert een nieuwe, versterkte laag die de bestaande buis bedekt. De epoxyhars hardt snel uit, waardoor de brushcoating-methode efficiënt is. Hierdoor ontstaat een gladde laag die beschermt tegen corrosie, slijtage en de levensduur van de buis verlengt.

Na het uitharden van de epoxyhars wordt de buis opnieuw geïnspecteerd met behulp van een camera om eventuele gebreken te controleren.

Brushcoating is een effectieve methode om leidingen te renoveren zonder dat graafwerkzaamheden nodig zijn. Het is geschikt voor verschillende soorten leidingen, zoals riool- en afvoerbuizen, ventilatiekanalen, gas- en waterleidingen. Het biedt een duurzame oplossing voor het herstellen en versterken van leidingen, waardoor verdere schade wordt voorkomen.