Brush coating Professionals

Brush Coatings

Brushcoating is een geavanceerde techniek die veelvuldig wordt toegepast bij de renovatie van leidingen en buizen die aangetast zijn door corrosie, slijtage of andere vormen van schade.

Bij brushcoating wordt een speciale epoxyhars met behulp van een borstel of spray gelijkmatig aangebracht aan de binnenzijde van de buis. Voorafgaand aan het aanbrengen van de epoxyhars wordt de beschadigde buis grondig gereinigd en voorbereid, waarbij hogedruk waterstralen en freesmachines gebruikt worden om verstoppingen en onvolkomenheden te verwijderen.

De epoxyhars wordt zorgvuldig gemengd en vervolgens aangebracht op de binnenkant van de buis met behulp van de speciale borstel of spray. Dit resulteert in een gelijkmatige en duurzame laag die de bestaande buis bedekt en versterkt.

Een van de voordelen van de brushcoating-methode is de snelle uitharding van de epoxyhars, waardoor het proces efficiënt en effectief verloopt. Hierdoor ontstaat er een nieuwe en gladde laag die corrosie en slijtage tegengaat, wat de levensduur van de buis aanzienlijk verlengt.

Na het volledig uitharden van de epoxyhars wordt de buis opnieuw grondig geïnspecteerd met behulp van een camera om eventuele onvolkomenheden nauwkeurig te controleren.

Brushcoating is een uiterst effectieve methode voor het renoveren van leidingen zonder dat er graafwerkzaamheden nodig zijn. Deze techniek kan toegepast worden op diverse soorten leidingen, waaronder riool- en afvoerbuizen, ventilatiekanalen, gas- en waterleidingen. Met brushcoating kunnen professionals op een efficiënte wijze leidingen renoveren en de functionaliteit ervan herstellen, met minimale verstoring en maximale resultaten.